- Benim IP adresim nedir?
-
Weblumba'dan Alan Adı tescili yapan kullanıcılar için otomatik olarak bir IP adresi belirlenir. Bu IP adresi Alan Adının bağlı olduğu ana bilgisayarının adresidir ve Alan Adı kaydı yaptıran her kullanıcının web sayfası bu adrese yönlendirilir.
Alan adı kaydı yapıldıktan sonra Internet'ten alan adınıza ulaşmak isteyen bir kullanıcının karşısına "Bu sayfa yapım aşamasındadır" ibaresinin bulunduğu bir sayfa çıkarır. Weblumba'nın verdiği bu hizmet ücretsizdir. Alan adınızın yönlendirildiği IP Adresini değiştirebilir veya Weblumba'nın hazırlamış olduğu diğer hazır sayfalara yönlendirebilirsiniz.
- IP nedir?
-
Internet'te bulunan her bilgisayarın kendine ait bir adresi vardır. Bu adres Internet üzerinde bilgisayarların birbirlerini tanımalarını ve iletişim kurmalarını sağlar ve numaralarla ifade edilir. IP adresleri noktayla ayrılmış 4 değişik rakam kümesinden oluşur ve 0-255 arasındaki rakamlardan oluşur.
Örnek: 209.67.50.203. Alan adları ise bu rakamlara isimler vererek daha kolay hatırlanmasını sağlar. Her Alan Adı, yukarıda anlatılan tarzda bir rakamsal adrese bağlıdır. www.benimadresim.com yazdığınız zaman bilgisayar bu ismi rakamlara çevirir, Internet üzerinde hangi bilgisayarda durduğunu kontrol eder ve trafiği bu adrese yönlendirir.
- Emaillerimi Outlook benzeri bir programdan (POP3) okuyabilir miyim?
-
Email hesabınıza gelen mesajları bilgisayarınızda bulunan herhangi bir Email programıyla okuyabilmek için, POP3 hesabı tanımlamanız gerekmektedir.
Temel değişiklikler aşağıdaki gibidir:
- Görünen ad (Display Name) : Giden Email'de "Kimden" bölümünde görünmesini istediğiniz isim (Ad / Soyad gibi),
- E-posta adresi : Yaratmış olduğunuz kullanıcı adresi (Ör:mehmet@benimismim.com)
- Gelen Posta (Incoming Mail, POP3) : mail.benimismim.com
- Giden Posta (Outgoing Mail, SMTP) : mail.benimismim.com
- Hesap adı (Login Name) : Yaratmış olduğunuz Email adresi (mehmet@benimismim.com)
- Parola (Password) : Bu kullanıcı için Servis Yönetimi'nde belirlenmiş şifre
ÖNEMLİ UYARI: Outlook kullanıcısıysanız Sunucular (Servers) başlığı altında "Sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor (My server needs authentication)" uyarısını işaretlemeniz gerekmektedir.
- FTP nedir, nasıl FTP kullanabilirim?
-
FTP (File Transfer Protocol), bir tür dosya transfer protokolüdür. FTP'yi kendi bilgisayarınızda yaptığınız sayfaları Weblumba sunucularına yüklemek için kullanacaksınız. Bu işlem için çeşitli FTP programları kullanabilirsiniz. FTP programlarını program indirilen sitelerden bulabilirsiniz.
FTP hesabınızı, Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Web Sitesi Yönetimi bölümünün altında bulunan "FTP" linkini tıklayarak gideceğiniz sayfada şifrenizi belirleyerek aktive edin.
- Alan adım var, nasıl web sitesi açabilirim ?
-
Alan adınıza bağlı web sitesi açabilmek için Web Alanı ve Aylık Data Transfer almış olmanız gerekmektedir. Bunun için Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Hesap Yönetimi bölümünün altında bulunan "Servis Ekle" linkini tıklayın. Eklemek istediğiniz kadar web alanını seçin ve "Devam" butonuna basın (İlk kez Web Alanı alırken 1GB'lık Aylık Data Transfer limitini de beraber alırsınız). Ödemenizi yaptıktan sonra Web Sitesi Hizmetini hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
- FTP programı ayarlarını nasıl yapabilirim ?
-
FTP Programınızı çalıştırın ve aşağıdaki bilgileri doğru yerlere girdikten sonra sitenize bağlanın. Sitenizin dosyaları görüntülenecektir.
- FTP Address : ftp.benimadresim.com
- FTP User ID (User Name) : benimadresim.com
- FTP Password : Web Sitesi Yönetimi bölümünün altında bulunan "FTP" linkini tıklayarak gideceğiniz sayfada belirlediğiniz şifredir.
FTP Programınız ayrıca aşağıdaki bilgileri de isteyebilir:
- Remote Directory : / işareti
- Local Directory : Bilgisayarınızdaki Web sitenizin dosyalarının durduğu klasör
FTP programı, yukarıdaki tüm bilgileri tek bir başlık altında saklar. Bunun için sizden sitenize ait bir Başlık ya da Profil isteyecektir. Örneğin, "benimadresim.com" ya da "Weblumba FTP Hesabım".
- IP adreslerini nasıl değiştirebilirim ?
-
Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Alan Adı Yönetimi başlığı altında bulunan IP Adresleri linkini tıklayın. Açılan sayfada "IP Düzenle" linkini tıklayarak ulaşacağınız sayfada IP adreslerinde istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
- Email'lerimi nereden okuyabilirim ?
-
Yaratmış olduğunuz Email hesaplarını web üzerinden veya Outlook, Netscape, Eudora benzeri bir POP3 destekli yazılımla okuyabilirsiniz. POP3 için gerekli ayarlar Madde 5'te açıklanmıştır. Email'lerinizi web üzerinden okumak ve göndermek için Proservis Anasayfa'da sol üst köşede bulunan Posta Kutusu linkini tıklayın. Bu adreste yaratmış olduğunuz kullanıcı adresini ve şifresini girerek Posta Kutusuna ulaşabilirsiniz.
- URL Yönlendirme nedir ?
-
Alan adınızı Internet üzerinden herhangi bir alan adına veya IP adresine yönlendirmenizi sağlayan bir servistir. Alan adınızı yönlendirdiğiniz adres dizinlerden oluşabilir.
Örnek:
www.benimadresim.com - www.tanirmedya.com
www.benimadresim.com - 206.27.40.205
www.benimadresim.com -www.tanirmedya.com
- MX Kaydı nedir?
-
MX kaydı, Alan Adına bağlı email'lerin dağıtımını gerçekleştiren Email Sunucu'larını belirler. Örneğin; ismim@benimadresim.com adresine bir email gönderildiği zaman Internet üzerinde bulunan alan adı sunucuları bu email'i, alan adında belirlenen MX kayıtlarına göre doğru bilgisayara yönlendirir.
Alan adınıza bağlı yarattığınız email hesaplarından mesaj gönderebilmek ve alabilmek için alan adı sunucularınızda bir MX kaydının yaratılmış olması gerekmektedir.
- IP adresine niye ihtiyacım var ?
-
Bir IP adresine bağlı olmayan alan adlarına Internet üzerinde ulaşılamaz. Her Alan Adı bir IP adresine çevrilerek Internet üzerinde bulunan bir bilgisayarı göstermelidir.
- Alan adım ve Email'im var nasıl web sitesi açabilirim ?
-
Alan adınıza bağlı web sitesi açabilmek için Web Alanı ve Aylık Data Transfer almış olmanız gerekmektedir. Bunun için Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Hesap Yönetimi bölümünün altında bulunan "Servis Ekle" linkini tıklayın. Eklemek istediğiniz kadar web alanını seçin ve "Devam" butonuna basın İlk kez Web Alanı alırken 1GB'lık Aylık Data Transfer limitini de beraber alırsınız). Ödemenizi yaptıktan sonra Web Sitesi Hizmetini hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
- CName nedir ?
-
CNAME'lerle alan adınızın türevlerini yaratarak, bu adları Internet üzerinde başka alan adlarına yönlendirebilirsiniz.
Örnek: benimadresim.com alan adı altında ismim.benimadresim.com adlı bir CNAME yaratabilir ve bunu www.benimadresim.com adresine yönlendirebilirsiniz. İstediğiniz kadar CNAME yaratabilirsiniz.
- Nasıl web alanı ekleyebilirim ?
-
Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Hesap Yönetimi bölümünün altında bulunan "Servis Ekle" linkini tıklayın. Eklemek istediğiniz kadar Web Alanını seçin ve "Devam" butonuna basın. Ödemenizi yaptıktan sonra web alanınızın kapasitesi artacaktır.
- Hesap detaylarımı nereden görebilirim ?
-
Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Hesap Yönetimi bölümünün altında bulunan "Hesap Özeti" linkini tıklayarak gideceğiniz sayfada kayıt etmiş olduğunuz tüm alan adları, bu alan adlarına bağlı satın almış olduğunuz tüm servis paketlerini ve yenileme tarihlerini bulabilirsiniz.
- Benim MX kaydım nedir ?
-
Alan adı kaydınız Weblumba tarafından yapılmışsa, Weblumba sizin için otomatik olarak MX kayıtlarını yaratır. Servis Yönetimi'nde sol kolonda bulunan "MX Kaydı" linkini tıklayarak ulaşacağınız sayfada bu kayıtları bulabilirsiniz.
- IP adreslerini nasıl silebilirim ?
-
Servis Yönetimi sayfalarında sol kolonda Alan Adı Yönetimi başlığı altında bulunan IP Adresleri linkini tıklayın. Açılan sayfada "IP Sil" linkini tıklayarak ulaşacağınız sayfada yaratılmış olan IP Adreslerini silebilirsiniz.
- Web alanı nedir ?
-
Web Alanınız, sitenizin html, jpg gibi uzantıları olan dosyalarının bulundu yerdir. Bütün web siteleri, web sunucuları üzerinden yayın yaparlar. Sitenizin web sunucunun diskinde kapladığı alan, sizin web alanınızdır. Eğer siteniz için web alanınız yeterli gelmiyor ise servis ekle bölümünden ekstra web alanı alabilirsiniz.
- Aylık Data Transfer nedir?
-
Bu değer, sitenizden aylık yayınlanan dosyaların büyüklüğünün toplamıdır. Aylık Data Transfer limitinizi geçtiğinizde sitenizin yayını durdurulmayacaktır, fakat aştığınız kadar kullanım size faturalandırılacaktır. Eğer siteniz için Aylık Data Transfer Limitiniz yeterli gelmiyor ise servis ekle bölümünden Aylık Data Transfer Limitinizi arttırabilirsiniz.